Hvilket instrument bør du vælge?

Står du med en drøm og et ønske om at starte et musikeventyr, men du er i tvivl om hvilket instrument du skal begynde med? Så er det netop dig, der skal læse dette indlæg. Der er samlet en lille guide til, hvordan du kommer godt i gang med dit eventyr. Der findes nemlig utroligt mange instrumenter, hvor sværhedsgraden og varier meget. Jeg vil påstå, at alle i princippet kan få en lyd og sjov ud af de fleste instrumenter. Ønsker du tværtimod at skulle blive rigtig god til et bestemt, bør du vælge det helt rigtige instrument.

Strengeinstrumenter

Dette er de instrumenter, som har strenge i sig. Her gælder det typisk bas og guitar. Du bør vælge disse instrumenter, hvis du gerne vil skrive dine egne sange og nyde at være i stand til at komponere nogle numre, som vil passe godt til dig. Det er den rigtige at vælge, hvis du vil samle dine venner omkring noget sang og musik. Hvis du går med en lille drøm om at starte et band senere hen, vil det også typisk være dig, som går forrest på scenen, hvor du vil spille guitar. Dog fungerer det også til dig, som ikke ønsker det helt store shine. Hvis du vælger bas, er det typisk for at stå bagerst.

Hvis du er til disse genrer, burde det også spille ind i dit valg af instrument. Til strenge instrumenter er det oplagt at være til pop, rock og metal, funk og jazz genren.

Tangentinstrumentet

Under denne kategori befinder sig keyboard, klaverer og flygler. Her kommer lyden, når der trykkes på tangenterne. Denne type af instrumenter er også til dig, som nyder stilheden og roen ved at skrive sine egne sange til den musik du skal spiller. Her vil du typisk bruge mere tid alene, når du spiller fremfor sammen med andre mennesker. Hvis genrerne du elsker, er RnB, pop og klassiskmusik er tangentinstrumentet det helt rigtige for dig. Derudover giver disse instrumenter dig også muligheden for at føle mere eksklusivitet i dit liv. Hvis du har et stående midt i stuen, er det sikkert at du vil blive set op til, om hvorvidt du spiller jævnligt på det eller ej.

Mulighederne er lange og der findes rigtig mange flere instrumenter, som kunne være noget for dig. Det handler om at få prøvet noget af og derefter tage det til efterretning om det var noget, som fungerede for dig.